Je wilt het liefst zo verzorgd mogelijk over straat. Goed verzorgde wenkbrauwen horen daar natuurlijk bij. Als je gaat epileren verwijder je de haarwortel en de haar. Op deze manier voorkom je dat de haar snel weer terugkomt. Haal je alleen de haar weg, dan blijft een stoppeltje over en kan de haar weer snel teruggroeien.

Je kunt je wenkbrauwen laten epileren bij Maravilla in Tilburg maar je kunt het ook zelf doen. Het epileren van wenkbrauwen kan op verschillende manieren. Het kan met een pincet, een epileerapparaat, met hars, waxen of met een draad. Het epileren met draad is een techniek uit het Verre Oosten en wordt ook wel threading genoemd. De ene persoon vindt deze techniek pijnlijk, de ander heeft er geen problemen mee.

 

De vorm van de wenkbrauwen

Voordat je gaat epileren is het verstandig om eerst de vorm te bepalen. Doe je dat niet, dan krijg je waarschijnlijk niet het gewenste resultaat. Hoe bepaal je de vorm van de wenkbrauw? Je bepaalt eerst de breedte. Dit doe je met behulp van een potlood of een ander soortgelijk voorwerp (bijvoorbeeld een kwast). Je volgt de onderstaande stappen:

 • Stap 1: je zet de kwast, potlood of een ander voorwerp naast je neus. Wij hebben als voorbeeld een zwarte kwast gebruikt. Op deze manier weet je ongeveer waar je wenkbrauw moet beginnen.
 • Stap 2: bij de tweede stap ga je het hoogste punt van je wenkbrauwen bepalen. Dit doe je door de kwast opnieuw naast je neus te leggen, maar nu voor het midden van je oog.
 • Stap 3: bij de derde en laatste stap kijk je waar de wenkbrauw ongeveer moet eindigen. Je begint weer bij je neus en dan beweeg je de kwast richting de buitenkant van je oog.

Op deze manier kun je de ideale vorm van jouw wenkbrauwen bepalen. Het kan natuurlijk zo zijn dat het bovenstaande bij jou niet helemaal werkt, omdat je wenkbrauwen breder of juist minder breed zijn. Dat maakt op zich niet uit, in veel gevallen klopt het niet helemaal, maar het is wel een soort van hulpmiddel om de juiste vorm te bepalen. Als je van nature al strak en gebogen wenkbrauwen hebt is het alleen een kwestie van bijhouden.

 

Hulp bij het bepalen van de juiste vorm

Als je denkt dat het niet lukt en je niet weet wat je en hoe je het precies moet doen, is het verstandig om voor een behandeling een keer naar een schoonheidsspecialist te gaan. De schoonheidsspecialist kan je tips geven over hoe je de wenkbrauwen het best kunt bijhouden en welke vorm bij jouw gezicht past. Duur is het niet. Voor een behandeling en bruikbare tips betaal je waarschijnlijk tussen de 5 en 10 euro.

Wellicht dat dit niet eens nodig is en je kapper of vriendinnen kunt vragen hoe je jouw wenkbrauwen het best kunt epileren. Wij adviseren, als je voor het eerst je wenkbrauwen gaat epileren, eens langs te gaan bij een schoonheidsspecialiste.

 

 

Het epileren met een pincet

Als je een doe-het-zelver bent en zelf gaat epileren kun je dit het best doen als je net hebt gedoucht. Je poriën gaan door de warmte open staan, waardoor het epileren een stuk makkelijker gaat en het (iets) minder pijn doet. Epileer je regelmatig je wenkbrauwen dan zul je waarschijnlijk minder pijn ervaren. Je kunt in plaats van een warme douche of bad ook een warm washandje gebruiken.

Als je de wenkbrauwen met een pincet gaat epileren kun je deze vooraf het beste goed reinigen. Door het gebruik kunnen er veel bacteriën opzitten. Het reinigen kun je doen met antibacteriële zeep of gel. Voor het reinigen van de pincet pak je een tissue. Doe de zeep op de tissue en reinig je pincet. Daarna kun je de pincet verder schoonmaken met een handdoek.

Ook het reinigen van je gezicht kan nodig zijn. Een goede pincet is natuurlijk geen overbodige luxe. Meestal is het een kwestie van bijhouden van de onderste haartjes. Vaak gaat het om niet zo heel veel haartjes. Tenminste, als je het regelmatig bijhoud… nu kan het epileren beginnen.

Je begint eerst met het epileren van de wilde haartjes en je verwijdert daarna laagje per laagje de andere haartjes, totdat je tevreden bent. Vergeet ook de zijkanten niet. Epileer niet aan de bovenkant van je wenkbrauwen, op deze manier gaat de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen verloren en de kans is groot dat de “schade” onherstelbaar is. Als je vindt dat je wenkbrauwen te vol zijn kun je ze bij knippen. Dit doe je door je wenkbrauwen naar boven te kamen, tegen de richting van de haargroei in. Je knipt dan alles wat boven je vinger komt weg.

 

Geïrriteerde huid na het epileren

Als je tevreden bent reinig je de huid en kun je een gel of crème aanbrengen. Heb je een geïrriteerde huid na het epileren? Gebruik een aantal ijsblokjes, doe deze in een zakje of wikkel een ijselement in een doek en houd dit tegen je wenkbrauwen aan. Je kan na het epileren ook nogmaals ontsmetten. Mocht je problemen blijven ondervinden (een rode geïrriteerde huid, opgezwollen oogleden of iets anders), dan kun je altijd eens langs gaan bij een schoonheidsspecialist.

 

Algemene tips bij het epileren van wenkbrauwen

 • Als je met een pincet gaat epileren is het belangrijk dat je een goede spiegel hebt en zorg ook voor goede verlichting.
 • Je kunt een wenkbrauwpotlood gebruiken om de gewenste vorm te schetsen.
 • Je kunt beter te weinig dan te veel haartjes epileren. Overdrijf dus niet.
 • Pluk altijd in de richting van de haargroei.
 • Je kunt het best ‘s avonds epileren. Doe je het ’s ochtends dan heb je kans dat je enige tijd rond blijft lopen met een geïrriteerde rode huid rond je wenkbrauwen.
 • Wees voorzichtig bij het plukken van de haren. Als je hardhandig te werk gaat kan dat pijnlijk zijn en roodheid of zelfs een ontsteking veroorzaken.
 • Doe niet zomaar wenkbrauwexperimenten als je eigenlijk niet weet wat je doet, hier kan je later echt spijt van krijgen!
 • Heb je per ongeluk wel eens experimenten gedaan of groeien er geen haartjes meer terug na het epileren? Wat je dan kunt doen is kiezen voor permanente wenkbrauwen. Bijvoorbeeld het tatoeëren van de wenkbrauwen.
 • Door gebruik te maken van bruine wenkbrauwpoeder kun je de wenkbrauwen voller maken.
 • Als je blonde wenkbrauwen hebt en ze niet iedere keer wilt bijtekenen, zijn er een aantal opties. Je kunt ze laten verven, maar je kan ook kiezen voor permanente wenkbrauwen.

 

Wil je je wenkbrauwen laten epileren door een professional? Bekijk onze behandelingen of maak nu een direct een afspraak bij Maravilla Beauty & Lifestyle!